keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Jääkaapin uumenista löytyy..- päivä; kasvis-tofupastaa sekä marja-omenapiirakka

Kun jääkaapissa "ei ole mitään" se tarkoittaa yleensä sitä että siellä on vähän yhtä ja toista mutta ei tarpeeksi paljon jotain tiettyä minkä pohjalta tekaisisi aterian. Eikun härkää sarvista ja hyödyntämään jääkaapin heittiöt! Tänään vuorossa pastaa ja marjapiirakkaa, kaikki aineet suoraan kaapin heitteille jätetyistä!




Pasta-ateria alkoi rakentua ihan vaan rusettipastan olemassaolon varaan. Pastan kaveriksi muodostui vähänniinkuin kastike kasviksista ja tofusta. Ja yllättäen, tästä tulikin ihan huippuhyvää! Paljon nopeammaksi ja kivuttomammaksi ei ruuanlaitto kiireen keskellä tule. Ylpeilen enemmän kuin yleensä koska ruuassa on tofua, tuota suht kummallista mötikkää, jota en aiemmin osannut valmistaa maukkaaksi niin millään. No nyt on kaveristuttu!

Kasvis-tofupasta (2-3 riippuen pastan määrästä)

1/2 paketti marinoitua tofua
3/4 punainen paprika
1 sipuli
1/3 rasiaa yrttituorejuustoa
1 reilu rkl valkosipulirouhetta
loraus soijakastiketta
noin 1 tl paprikamaustetta
oliiviöljyä
rusettipastaa

Laita pasta keittymään.
Silppua sipuli ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa. Pilko paprika pieneksi, lisää sipulin kaveriksi ja hauduta kannen alla kun pilkot tofun kuutioiksi. Lisää tofu seokseen ja kippaa mukaan mausteet, alenna lämpöä puoliteholle ja anna hautua vielä kannen alla kunnes pasta on kypsää. Lisää sitten tuorejuusto tofuseokseen, sekoita hyvin ja kaada valutetun pastan joukkoon, sekoita ja tarjoile!
Vähän tärähti, oli niin kiire päästä maistamaan! 
Marjapiiraan inspiraatio-ohje oli Pirkassa mutta enpä jaksanut noudattaa, ohje siis omasta päästä. Tästä tuli jotenkin tosi kuohkeaa ja mehevää, nousi paljon uunissa ja oli jotenkin kakkumainen melkein. Tosi kiva ja vähän erilainen siis!

2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 dl rypsiöljyä

pakaste marjoja ja omenasiivuja noin 4-5 dl.

Vatkaa munat ja sokeri, lisää kuivat aineet sekä öljy, sekoita. Kaada taikina piirasvuokaan (standardi koko) ja ripottele ylle marjat ja omenasiivut. Paista 200 asteessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Sit syömään ! Loistava hätävara vaikka jos pitää saada äkkiä jotain kahvin/teen kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti