tiistai 19. huhtikuuta 2011

Värikästä monsterikakkua!

Tämä täytekakku on oivallinen synttärikakku, kivan makea ja kermainen ja siten siitä riittää monelle sillä montaa palaa ei kerralla jaksa syödä.  Sain toiveeksi tehdä värikkään kakun, mieluiten vihreän, joten vedin sitten väriöverit, mitä sitä kainostelemaan! Lisäsin ihan tavalliseen taikinareseptiin elintarvikevärejä- sinistä ja vihreää- saaden aikaan sisälle yllätyksen! Värjäsin myös kermavaahdon kivan vihreäksi.

Elintarvikevärejä tarvitsee taikinaan suhteellisen paljon, silmät kertovat enemmän kuin tarkat mitat, joten väriä kannattaa lisätä sen verran, että taikina on selvästi värjääntynyt- paistettaessa väri haalenee pinnalta ja keskittyy keskelle joten kannattaa mieluummin laittaa enemmän kuin vähemmän. Elintarvikevärit värjäävät kulhot ja kädet tehokkaasti, joten kannattaa pesaista niitä samantien. Omassa kakussa sininen väri näkyy paremmin taikinassa, virheää näkyy taikinassa vain reunoilla. Taikinan vihreä ja kerman vihreä on samasta pullosta mutta väritulos on selvästi eri sillä eri aineet värjäytyvät eritavalla.

Ohje on alkujaan Demistä, jostain yhdeksänkymmentäluvulta ja äärettömän helppo ja hyvä. Juomalasi tarkoittaa standardikokoista lasia ja yhdellä lasilla kannattaa mitata kaikki aineet, jotta mittasuhteet pysyvät oikeina.
Helppo hurlumhei-kakku (eli siis monsterikakku)

pohja:

1 juomalasi kananmunia (4 kpl)
1 juomalasi hienoasokeria
1 juomalasi vehnäjauhoja
1/2 juomalasia perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

värjäämiseen elintarvikevärejä

täyte:
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
mansikkahilloa
2 banaania

Kuorrute:

4 dl vispikermaa
1 rkl hienosokeria
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi pohjaa varten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele se varovasti muna-sokerivaahtoon. Jaa taikina kahteen erilliseen kulhoon (mikäli käytät kahta väriä) ja lisää elintarvikeväriä ja sekoita se hyvin taikina joukkoon niin, ettei väri jää raidoiksi taikinaan.   Kaada taikinaa kummistakin kulhoista vuorotellen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan jotta muodostuu värillisiä kerroksia ja paista noin 30 minuuttia. Kumoa kakku pyödälle ja anna jäähtyä. 

Leikkaa kakku kaksi- tai kolmekerroksiseksi ja kostuta pohjat esim. mehulla. Levitä pohjille kerros mansikkahilloa, banaaniviipaleita sekä vatkattua vaniljakastiketta ja aseta ne päällekäin. 

Vaahdota kerma, lisää välissä elintarvikeväriä ja vaahdota lisää. Peitä kakku komealla kermapilvellä ja esim strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti