perjantai 26. helmikuuta 2010

Muumimamman rapea ja murea

Pakkasessa ei ole enää mustikoita joten oli aika siirtyä omenaviipaleiden kimppuun. Omenapiirakoissa on ihania eroja, herkullisen mehevistä rapeisiin ja pehmoisiin. Olen alkanut nyt yrittää käyttää erilaisia reseptejä aina mahdollisuuden tullen jottei reseptivarastot kuluisi hukkaan täysin. Muumimamman keittokirjasta löytyikin sopiva omenapiirakan resepti johon kaikki tarvikkeet löytyi kaapista valmiina. Piirakkaa kuvailtiin hyvin mureaksi ja rapeaksi mitä se onkin. Tätä voisi sanoa melkein omena-kaurapaistos-piirakaksi.
 

 


Muumimamman omenapiirakka
150g pehmeää voita
2dl jauhoja
1/2tl leivinjauhetta
2dl suuria kaurahiutaleita
1/2dl sokeria
1 kananmuna (tai 2rkl vettä mikäli ei ole jääkaapissa sattumoisin munia)
2 tl kanelia
3-5 omenaa viipaleina/ pakasterasiallinen omenaviipaleita
2rkl hunajaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

1. Sekoita kulhossa yhteen jauhot,leivinjauhe, kaneli ja kaurahiutaleet.
2. Lisää sokeria.
3. Vaivaa mukaan voi käsin niin että taikinasta tulee tiivistä.
4. Lisää kananmuna sekoittaen.
5. Painele taikina kostutetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille
6. Sekoita omenaviipaleiden sekaan hunaja ja levitä seos pohjan päälle.
7. Lisää omenoiden ylle vielä hieman hunajaa nauhana.
8. Paista noin 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti